French (Fr)English (UK)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - ItalyEspañol (spanish formal Internacional)

During

texte
texte
texte
texte
texte
texte

The restoration project lasted two years, and for the entire time, we strove to do as much as possible to preserve the environment.

  1. Southern exposure, as is customary for bioclimatic houses, with the addition of other openings to let in more light.
  2. Natural materials: local slate, ecological bricks, lime and sand for sealant, beams and floors of local wood (Breton Douglas pine), pine wood terrace, insulation of cellulose batting, floor coverings of cork and wood or sea-grass matting.
  3. Local craftsmen for renovation and construction work.
  4. Low walls rebuilt with dry stones, typically Breton.
  5. Solar water heater, wood-burning stove for heat, rain water for toilets.
  6. Low-energy light bulbs, aerator faucets, dual-flush toilet, sensor-controlled lighting in public spaces.
  7. A guest room accessible to people with mobility issues and two family suites